[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
مهمترین ناشران داخلی و خارجی::
مهمترین مراکز درمانی روانشناسی و انجمن های علمی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
کانال تلگرام فصلنامه

AWT IMAGE

کانال تلگرام:
  https://t.me/childmentalhealth  
اینستاگرام نشریه:
abbasalihosseinkhanzadeh

..
نمایه شده در


 







 





..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای شیرازی

سمیه نخعی، مجتبی امیری مجد، علیرضا محمدی آریا، محمود شیرازی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( دوره چهارم شماره چهارم زمستان ۱۳۹۶ - ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: انگیزش مهم­ترین شرط یادگیری است. انگیزش فراگیران برای کارایی و اثربخشی فعالیت‌های یاددهی و یادگیری اهمیت زیادی دارد. با توجه به این مطلب هدف پژوهش حاضر مدل پردازی رابطه انگیزش درونی دانش‌آموزان با ویژگی‌های جمعیت‌شناسی معلم با میانجیگری راهبردهای شناختی و فراشناختی بود.
روش: طرح پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل‌سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل تمامی  دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول شهر زابل بود. نمونه ۳۶۸ نفر که به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند و به پرسشنامه­ های راهبردهای یادگیری خودنظم­ جویی­(پینتریچ و دی­گروت، ۱۹۹۰) و انگیزش تحصیلی(والرند، ۱۹۹۳) پاسخ دادند. برای سنجش اطلاعات ویژگی‌های جمعیت شناختی معلمین فرمی تسط محقق ساخته شده و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت و با پرسش از معلمان شان تکمیل ‌شده است. تحلیل داده‌ها با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس انجام شده است.
یافته‌ها: ویژگی‌های جمعیت­ شناختی معلم با میانجیگری راهبردهای شناختی و فراشناختی برانگیزش درونی تأثیر معناداری دارد. راهبردهای شناختی و فراشناختی برانگیزش درونی تأثیر مستقیم و معناداری دارد. همچنین ویژگی‌های جمعیت شناختی معلم بر انگیزش درونی دانش‌آموزان تأثیر مثبت و معناداری دارد (۰/۰۱>P).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر با ارتقاء سبک‌های آموزشی از طریق تمرکز بر الگوهای معیشتی جامعه‌ فرهنگی ما ازجمله سطح درآمد، اشتغال مکمل، و سکونت، می­ توان نقش تأثیرگذاری بر الگوهای تفکر و انگیزشی دانش‌آموزان داشت.

خالد بادپا، محمود شیرازی، علی عرب،
دوره ۵، شماره ۴ - ( دوره پنجم شماره چهارم زمستان ۱۳۹۷ - ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: خشم در کودکان و نوجوانان یکی از هیجانات شایع و مخرب است که باعث بروز مشکلات شناختی و رفتاری گوناگونی در آنان می­شود و تهدیدی برای سلامت روان کودکان و نوجوانان است. هدف پژوهش حاضر تأثیر درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن­آگاهی با محوریت مدیریت خشم بر مهار خشم دانش ­آموزان پسر بود.
روش: این پژوهش نیمه ­آزمایشی با طرح پیش­ آزمون – پس­آزمون و گروه گواه انجام شد. نمونه مورد مطالعه شامل ۳۰ نفر از دانش ­آموزان پسر۱۰ تا ۱۴ ساله شهر چابهار در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ بود که در پرسشنامه بیان حالت – صفت خشم اسپیلبرگر (۱۹۹۹)، نمرات بالاتری کسب کرده بودند. این افراد با روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۵ نفر) جایدهی شدند. گروه آزمایش به مدت ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ­ای تحت آموزش درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن­آگاهی با محوریت مدیریت خشم قرار گرفتند و گروه گواه در این فاصله، هیچ­گونه آموزشی را دریافت نکرد. برای تجزیه‌وتحلیل داده ­ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن ­آگاهی با محوریت مدیریت خشم بر مؤلفه ­های مهار خشم، اثربخشی معناداری دارد؛ بدین معنا که میانگین نمرات گروه آزمایش در پس ­آزمون نسبت به گروه گواه به‌طور معناداری کاهش پیدا کرده است (۰/۰۱p<).
 نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج به دست آمده می­ توان نتیجه گرفت که درمان شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن­ آگاهی به خاطر تأکید ویژه­ای که بر تجربه و برون‌ریزی مستقیم هیجان­ ها دارد، می­ تواند باعث مهار و کاهش مؤلفه‌های خشم شود.

 


صفحه 1 از 1     

فصلنامه سلامت روان کودک Quarterly Journal of Child Mental Health
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4700