[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
مهمترین ناشران داخلی و خارجی::
مهمترین مراکز درمانی روانشناسی و انجمن های علمی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
کانال تلگرام فصلنامه

AWT IMAGE

کانال تلگرام:
  https://t.me/childmentalhealth  
اینستاگرام نشریه:
abbasalihosseinkhanzadeh

..
نمایه شده در


 







 





..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای نگرش

آیدا یحیی زاده، رقیه کریمی، مهدیس حسن نیا جورشری،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از رایج­ ترین اختلال­ های یادگیری در دانش ­آموزان، نارساخوانی است که پیامدهای منفی بسیاری به دنبال دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه انگیزش، خودپنداشت و نگرش خواندن در دانش ­آموزان مبتلا و غیرمبتلا به نارساخوانی بوده است.

روش: پژوهش حاضر از نظر روش ­شناسی تحلیلی - مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش ­آموزان مقطع ابتدایی شهر رشت در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ بود که تعداد ۱۰۸ نفر از آنها (۵۴ آزمودنی کودکان غیرمبتلا به نارساخوانی و ۵۴ آزمودنی کودکان مبتلا به نارساخوانی) با روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ها در این پژوهش از آزمون رسمی خواندن و نارساخوانی (کرمی نوری و مرادی، ۱۳۸۸)، پرسش نامه انگیزش خواندن (ویگفیلد و گاتری، ۱۹۹۷)، خودپنداشت خواندن (آهلووالیا، ۱۹۶۱) و نگرش خواندن (مک کنا و کر، ۱۹۹۰) استفاده شد.

یافته­ ها: نتایج به دست آمده از تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد که بین کودکان مبتلا و غیر مبتلا به نارساخوانی حداقل در یکی از متغیرهای وابسته تفاوت معنی­ داری وجود دارد (۰۰۱/۰P<). نتایج تحلیل واریانس نشان داد که میانگین نمرات کودکان مبتلا به نارساخوانی در تمام مؤلفه­ های انگیزش، خودپنداشت و نگرش خواندن به طور معناداری بالاتر از نمرات کودکان غیر مبتلا به نارساخوانی است (۰۰۱/۰ < P).

نتیجه ­گیری: یافته ­های این پژوهش نشان داد مشکلات تحصیلی دانش­ آموزان نارساخوان بر جنبه­ های روان­شناختی آنها تأثیر منفی دارد که ضرورت دارد مورد توجه قرار گیرد.


حفیظه بلوچ، علی عسگری، صادق حامدی نسب،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: دوزبانگی عبارت از حالتی است که فرد به زبان دیگری غیر از زبان مادری خود آموزش می­ بیند و این خود مشکلاتی را برای اقلیت­ های زبانی به خصوص در تحصیل فراهم می­کند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه­ هوش هیجانی دانش ­آموزان یک‌زبانه ( فارس ) و دوزبانه ( فارس- بلوچ ) و نقش آن در نگرش نسبت به یادگیری زبان انگلیسی انجام شد.
روش: طرح پژوهش توصیفی،  از نوع علی- مقایسه ­ای است. جامعه آماری شامل تمامی دانش ­آموزان دوره­ دوم متوسطه شهر چابهار در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ بود که به صورت نمونه­ گیری طبقه­ ای ۲۴۰ دانش­آموز (۱۲۰ فارس و ۱۲۰ بلوچ) انتخاب شده و  پرسشنامه­ های هوش هیجانی (شات و همکاران، ۱۹۹۸) و  نگرش و انگیزش یادگیری زبان انگلیسی (گاردنر، ۱۹۸۵) را تکمیل کردند. تحلیل داده ­ها با استفاده از آزمون­ های تی گروه ­های مستقل، تحلیل واریانس چندمتغیره و تحلیل رگرسیون چندگانه  استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که دانش ­آموزان دوزبانه در مقایسه با دانش ­آموزان یک­زبانه از تنظیم هیجانی بالاتری برخوردارند. بین نگرش نسبت به یادگیری زبان انگلیسی در دانش ­آموزان یک­ زبانه و دوزبانه تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین بین هوش هیجانی دانش­ آموزان یک­زبانه و دو­زبانه تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰/۰۱ >p).  
نتیجه­ گیری: نگرش نسبت به زبان انگلیسی پیش ­بینی­کننده موفقیت تحصیلی دانش ­آموزان است اما متغیر هوش هیجانی پیش­ بینی کننده موفقیت تحصیلی در درس زبان انگلیسی نیست؛ در نتیجه تغییر نگرش ­های دانش ­آموزان فارسی­ زبان نسبت به اهمیت و ضرورت یادگیری زبان انگلیسی می­ تواند مفید باشد.

رضا شباهنگ، مهناز خسروجاوید، علیرضا احمدی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی والدین کودکان با نیازهای ویژه و عوامل موثر بر آن موضوع مهمی است که نیازمند بررسی و مطالعه دقیق است. متغیرها و عوامل متعددی در پژوهش­ های مختلف در تبیین کیفیت زندگی این والدین مورد آزمایش قرار گرفتند اما مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه نگرش و تاب­آوری با کیفیت زندگی والدین کودکان با نیازهای ویژه انجام شده است.
روش­: مطالعه­ حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه­ آماری شامل تمامی والدین کودکان با نیازهای­ ویژه شهرستان رشت در سال ۹۵-۱۳۹۴ بود که از بین آنها ۱۱۰والد (۵۵ مادر و ۵۵ پدر) به روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع ­آوری داده­ ها از پرسشنامه نگرش والدین نسبت به فرزند با نیازهای ویژه­ (گوندر، ۲۰۰۲)، مقیاس تاب­آوری (کانر و دیویدسون، ۲۰۰۳) و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان سلامت جهانی- فرم کوتاه (۱۹۹۶) استفاده شد. داده­ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج مطالعه حاضر نشان می ­دهند نگرش و تاب ­آوری والدین کودکان با نیاز­های ویژه با کیفیت زندگی­ شان همبستگی معناداری دارند و نگرش (۳۰/۰-=β) و تاب­آوری (۴۷/۰=β) به صورت معناداری می­تواند کیفیت زندگی والدین کودکان با نیازهای ویژه را پیش­بینی کند (۰/۰۰۱ >p).
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، نگرش و تاب­آوری عواملی موثر در کیفیت زندگی والدین کودکان با نیازهای ویژه هستند. استلزام­ های نتیجه به دست آمده در مقاله مورد بحث قرار گرفته است.

فاطمه گلی، ناصر محمدی احمد آبادی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: تربیت جنسی یک مقوله بسیار مهم تربیتی است و در این میان میزان آگاهی، نوع نگرش، و عملکرد مادران بیشترین نقش را در تربیت رفتارهای جنسی سالم فرزندان دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مداخله آموزشی بر پاسخ­گویی مادران به سوالات جنسی دختران پایه ششم، انجام شد.
روش: طرح پژوهش حاضر نیمه ­آزمایشی از نوع پیش ­آزمون- پس­آزمون با گروه گواه است. نمونه مورد مطالعه شامل ۳۰ مادر دارای  دانش‌آموز دختر مشغول به تحصیل در پایه ششم دبستان منطقه ۲ آموزش و پرورش شهرستان کرج در سال ۱۳۹۶-۱۳۹۵ بود که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه، جایدهی شدند (هر‌گروه ۱۵ نفر). برای جمع‌آوری داده‌ها، از پرسشنامه دانش، نگرش، و عملکرد تربیت جنسی مستوفی و همکاران ( ۱۳۹۵) استفاده شد. مادران گروه آزمایش، به مدت ۹ هفته و هر هفته ۱۱ ساعت تحت آموزش تربیت جنسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل کوواریانس یک­متغیره و چندمتغیره استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد پس از کنترل آماری اثر پیش آزمون، تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون مؤلفه‌های آگاهی یا دانش، نگرش و عملکرد در دو گروه آزمون و گواه مشاهده می‌شود (۰/۰۵P<).
نتیجه‌گیری: بر‌اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، می‌توان گفت: آموزش تربیت جنسی باعث توانمند‌سازی مادران در پاسخگویی به سوالات جنسی دختران نوجوان و افزایش دانش، نگرش، و عملکرد آنان می‌شود. بنابراین، با توجه به اطلاعات ناکافی والدین به ویژه مادران در مورد پاسخگویی به سوالات جنسی نوجوانان، ارائه راهکارها و آموزش‌هایی جهت افزایش سطح آگاهی مادران و تغییر نگرش آنها، ضروری است.

زیبا برقی ایرانی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: خانواده هستۀ اصلی اجتماع است که در جهت ارتقای تحول کودکان از جنبه های مختلف، بسیار مؤثر است. کودکی که در محیط خانواده از محبت سرشار پدر و مادر برخوردار باشد قدرت سازش­یافتگی بیشتری داشته، احساس سکون و آرامش کرده، اعتمادبه‌ خود قوی داشته، و نسبت به قوانین اخلاقی، حساس است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان کاهش تنیدگی مبتنی بر ذهن­ آگاهی بر ترس از ارزیابی منفی، تغییر نگرش به زندگی، و جرئت­ورزی در نوجوانان پسر بد سرپرست انجام‌گرفته است.
روش: طرح پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه گواه و پیگیری یک‌ماهه بود. نمونه پژوهش شامل ۳۰ نوجوان بد سرپرست در مدرسه امام خمینی‌شهر بازرگان در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بود که  به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۵ نفر)  جایدهی شدند. افراد گروه آزمایش، در ده جلسه ۹۰ دقیقه ­ای به شیوه گروهی تحت آموزش مدیریت تنیدگی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی (لری، ۱۹۸۳)، پرسشنامه تغییر نگرش (باتیستا، ۱۹۷۳) و پرسشنامه جرئت­ورزی (گمبریل و ریچی، ۱۹۷۵) بود. داده ­های جمع­ آوری شده به روش تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که درمان  کاهش تنیدگی مبتنی بر ذهن­ آگاهی در کاهش ترس از ارزیابی منفی و تغییر نگرش به زندگی و جرئت­ورزی گروه آزمایش مؤثر بوده است (۰/۰۰۱P).
نتیجه­ گیری: بر اساس یافته­ های پژوهش حاضر می­ توان نتیجه گرفت که روش مداخله به کار گرفته شده در این مطالعه با افزایش آگاهی فرد از تجربیات لحظه‏ حال و  افزایش توجه به سیستم شناختی و پردازش کارآمدتر اطلاعات، باعث کاهش نگرانی و اضطراب و تغییر نگرش به زندگی شده است. از سوی دیگر چون ذهن­ آگاهی باعث تعدیل احساسات بدون قضاوت کردن و افزایش آگاهی نسبت به احساسات روانی و جسمانی می‌شود و به پذیرش هیجانات و مسائل مختلف کمک می­ کند، بنابراین می­ تواند در تعدیل سلامت روان افراد نقش داشته باشد و در نتیجه در تعدیل ترس از ارزیابی منفی و افکار منفی افراد، کمک کند.

رقیه کریمی لیچاهی، بهمن اکبری، عباسعلی حسین خانزاده، سامره اسدی مجره،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: نگرش و عملکرد خواندن دانش‌آموزان با نارساخوانی می‌تواند نقش مهمی در موفقیت یا شکست در عملکرد تحصیلی ایفا کند؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر برنامه مداخله‌ای چندوجهی (آموزش یکپارچگی حسی- حرکتی در سطح کودک و والدین) بر نگرش و عملکرد خواندن دانش‌آموزان نارساخوان انجام شد.
روش: طرح این پژوهش شبه ­تجربی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش‌آموزان نارساخوان مراجعه‌کننده به مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری شهر رشت در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ بودند که از میان آنها نمونه‌ای به حجم ۴۰ دانش­آموز به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب، و به‌طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جای‌دهی شدند. ابزار‌های پژوهش شامل نسخه چهارم مقیاس هوشی وکسلر کودکان (۲۰۰۳)، مقیاس نگرش خواندن (مک­ کنا و کر، ۱۹۹۰)، آزمون خواندن و نارساخوانی (کرمی نوری و مرادی، ۱۳۸۴) بود. برنامه مداخله‌ای چندوجهی در ۸ جلسه ۶۰ دقیقه‌ای فقط روی گروه آزمایش اجرا شد و گروه گواه فقط آموزش ­های معمول مراکز آموزشی خود را دریافت می­کردند.
یافته‌ها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد برنامه آموزش یکپارچگی حسی-حرکتی در سطح کودک و والدین بر نگرش و عملکرد خواندن دانش‌آموزان نارساخوان مؤثر است (۰/۰۱> P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر مبنی بر مؤثر بودن برنامه مداخله‌ای، می‌توان آموزش تعاملی مادر و کودک مبتنی بر این روش را به‌عنوان یک گزینه مناسب در طراحی برنامه‌های روان­شناختی و تحصیلی برای کودکان با نارساخوانی در نظر گرفت.


صفحه 1 از 1     

فصلنامه سلامت روان کودک Quarterly Journal of Child Mental Health
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700