[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 2 - ( دوره پنجم شماره دوم تابستان 1397 - 1397 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 25-35 برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری
فرزین باقری شیخانگفشه، رضا شباهنگ* ، عباس ابوالقاسمی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (473 مشاهده)
زمینه و هدف: ترس از غذاهای جدید به عنوان اجتناب و بیزاری از غذاهای جدید تعریف می ­شود که می­تواند پیامدهای مضری برای کودکان و نوجوانان در پی داشته باشد. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­های والدگری است.
روش­: طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش ­آموزان مدارس متوسطه دوره اول ناحیه 2 شهر رشت در سال تحصیلی 1396-1395 بود که از آن نمونه ­ای به تعداد 400 دانش ­آموز پسر و دختر با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ها، پرسشنامه­ های ترس از غذاهای جدید (پلینر و هابدن، 1992)، پنج عامل بزرگ شخصیت کودکان (باربارانلی و همکاران، 2003) و شیوه ­های والدگری (بامریند، 1973) به دانش ­آموزان داده شد. در انتها داده­ ها با روش رگرسیون چندگانه به‌صورت گام‌به‌گام بررسی شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد، ابعاد شخصیتی انرژی- برون­گردی (05/0>p)، هوش-گشودگی، توافق­­ پذیری و بی­ ثباتی هیجانی (01/0>p) توانستند ترس از غذاهای جدید را پیش ­بینی کنند. همچنین نتایج نشان داد که ترس از غذاهای جدید از طریق ­شیوه ­های والدگری مقتدرانه، سخت­ گیرانه و سهل­ گیرانه قابل پیش ­بینی است (01/0>p).
نتیجه­ گیری: در مجموع، نتایج به‌دست‌آمده ارتباط و امکان پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید را از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­های والدگری نشان می­ دهند. بر طبق یافته­ های حاصل از این پژوهش، می­توان یا بهبود بعد شخصیتی برون­گردی و ایجاد شیوه والدگری مقتدرانه، میزان ترس از غذاهای جدید که با بسیاری از اختلالات جسمانی و روان‌شناختی مرتبط است را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: ترس از غذاهای جدید، ابعاد شخصیت، شیوه های والدگری، نوجوانان
متن کامل [PDF 985 kb]   (225 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۶/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri Sheykhangafshe F, Shabahang R, Abolghasemi A. Prediction of the Food Neophobia by Dimensions of Personality and Parenting Styles . JCMH. 2018; 5 (2) :25-35
URL: http://childmentalhealth.ir/article-1-384-fa.html

باقری شیخانگفشه فرزین، شباهنگ رضا، ابوالقاسمی عباس. پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری . فصلنامه سلامت روان کودک. 1397; 5 (2) :25-35

URL: http://childmentalhealth.ir/article-1-384-fa.html



دوره 5، شماره 2 - ( دوره پنجم شماره دوم تابستان 1397 - 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سلامت روان کودک Quarterly Journal of Child Mental Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781