[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
کانال تلگرام فصلنامه

AWT IMAGE

کانال تلگرام:
  https://t.me/childmentalhealth  
اینستاگرام نشریه:
abbasalihosseinkhanzadeh

..
نمایه شده در


 







 





..
:: دوره 5، شماره 2 - ( دوره پنجم شماره دوم تابستان 1397 - 1397 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 35-25 برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری
فرزین باقری شیخانگفشه1 ، رضا شباهنگ* 2، عباس ابوالقاسمی3
1- دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (4680 مشاهده)
زمینه و هدف: ترس از غذاهای جدید به عنوان اجتناب و بیزاری از غذاهای جدید تعریف می ­شود که می­تواند پیامدهای مضری برای کودکان و نوجوانان در پی داشته باشد. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­های والدگری است.
روش­: طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش ­آموزان مدارس متوسطه دوره اول ناحیه 2 شهر رشت در سال تحصیلی 1396-1395 بود که از آن نمونه ­ای به تعداد 400 دانش ­آموز پسر و دختر با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ها، پرسشنامه­ های ترس از غذاهای جدید (پلینر و هابدن، 1992)، پنج عامل بزرگ شخصیت کودکان (باربارانلی و همکاران، 2003) و شیوه ­های والدگری (بامریند، 1973) به دانش ­آموزان داده شد. در انتها داده­ ها با روش رگرسیون چندگانه به‌صورت گام‌به‌گام بررسی شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد، ابعاد شخصیتی انرژی- برون­گردی (05/0>p)، هوش-گشودگی، توافق­­ پذیری و بی­ ثباتی هیجانی (01/0>p) توانستند ترس از غذاهای جدید را پیش ­بینی کنند. همچنین نتایج نشان داد که ترس از غذاهای جدید از طریق ­شیوه ­های والدگری مقتدرانه، سخت­ گیرانه و سهل­ گیرانه قابل پیش ­بینی است (01/0>p).
نتیجه­ گیری: در مجموع، نتایج به‌دست‌آمده ارتباط و امکان پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید را از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­های والدگری نشان می­ دهند. بر طبق یافته­ های حاصل از این پژوهش، می­توان یا بهبود بعد شخصیتی برون­گردی و ایجاد شیوه والدگری مقتدرانه، میزان ترس از غذاهای جدید که با بسیاری از اختلالات جسمانی و روان‌شناختی مرتبط است را کاهش داد.
واژه‌های کلیدی: ترس از غذاهای جدید، ابعاد شخصیت، شیوه های والدگری، نوجوانان
متن کامل [PDF 985 kb]   (1146 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/12 | پذیرش: 1397/3/19 | انتشار: 1397/6/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri Sheykhangafshe F, Shabahang R, Abolghasemi A. Prediction of the Food Neophobia by Dimensions of Personality and Parenting Styles . J Child Ment Health 2018; 5 (2) :25-35
URL: http://childmentalhealth.ir/article-1-384-fa.html

باقری شیخانگفشه فرزین، شباهنگ رضا، ابوالقاسمی عباس. پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری . فصلنامه سلامت روان کودک. 1397; 5 (2) :25-35

URL: http://childmentalhealth.ir/article-1-384-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( دوره پنجم شماره دوم تابستان 1397 - 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سلامت روان کودک Quarterly Journal of Child Mental Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645